Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

VÍDEO | Indignació de nou per la castellanització de TV3 i de l’educació: el director d’un institut només respon en castellà

Els espectadors han assenyalat la incongruència que suposa que el director d’un institut de Catalunya no parli en català ni tan sols de cara la televisió pública

Redacció 24/02/2023
Fragment de l'entrevista del 'Tot es mou' al director del centre educatiu de Canet de Mar.

Les xarxes estan indignades de nou, i aquesta vegada per partida doble, arran de l’emissió d’una entrevista íntegrament en castellà durant el ‘Tot es mou’ de TV3 i, de l’altra, perquè aquesta mateixa entrevista demostra una vegada més la discriminació que pateix el català, també a les aules.

El ‘Tot es mou’ abordava la problemàtica que viu un institut de Canet de Mar (Maresme), on no troben professors per cobrir els quatre que estan de baixa de llarga durada i indefinides. La polèmica ha sorgit arran de l’entrevista feta al director del centre educatiu sobre aquesta qüestió, ja que el director, malgrat que les preguntes eren en català per a la televisió pública de Catalunya, només responia en castellà. A continuació s’entrevistava una alumna del centre, que sí que parlava en català.

Aquest fet ha posat en alerta els espectadors, que han assenyalat la incongruència que suposa que el director d’un institut de Catalunya no parli en català ni tan sols de cara la televisió pública. Les queixes s’han traslladat, com no podia ser d’altra manera, a Twitter, on reclamen explicacions al Departament d’Educació i al seu titular, Josep Cambray. A la vegada, també resulta incomprensible que alumnes que aquest any han d’enfrontar-se a les proves d’accés a la universitat no disposin dels docents corresponents per tal de preparar aquests exàmens.