Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

[Vídeo] Iceta retratat: Així defensava les investigacions policials contra l’independentisme

Les acusacions de terrorisme de la policia i la Fiscalia als CDRs van caient i deixen en evidència el líder del PSC

Gerard Sesé 06/10/2020
Miquel Iceta, primer secretari del PSC

El cas dels CDRs detinguts el 20 de setembre del 2019, o la recent absolució de Tamara Carrasco estan deixant clar que les investigacions policials i les acusacions de la fiscalia espanyola són fruit d’una estratègia estatal que pretén buscar violència allà on no n’hi ha per a justificar la seva ferotge repressió contra l’independentisme català.

Aquests muntatges eren i són constament denunciats des dels partits, entitats i ciutadania sobiranistes a Catalunya. És més, la jutgessa que ha absolt Tamara Carrasco ha arribat a dir que la investigació de la Guardia Civil no va ser seriosa.

Tot i això, un dels personatges més cínics i que ha maniobrat amb més vilesa contra els anhels legítims i democràtics dels que volen la República catalana ha estat Miquel Iceta. L’hemeroteca el deixa retratat: poc després de la detenció dels CDRs del 20-S assegurava que “No és acceptable sembrar tota mena de dubtes sobre investigacions judicials i actuacions policials. No es pot minimitzar la gravetat de les acusacions”.