Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

[Vídeo] Greu lapsus del comissari de la brigada d’informació sobre la violència de l’actuació de l’1-O

El comissari en cap de la brigada d’informació de la Policia Nacional a Catalunya identificat al judici farsa amb el número 018564, per a mantenir el seu anonimat, ha assegurat […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 02/04/2019
Els fiscals Fidel Cadena i Javier Zaragoza, durant la primera sessió del judici de l'1-O

El comissari en cap de la brigada d’informació de la Policia Nacional a Catalunya identificat al judici farsa amb el número 018564, per a mantenir el seu anonimat, ha assegurat que els manifestants que es van concentrar davant de la seu de la CUP el 20-S van “arremetre violentament” contra les unitats d’intervenció que s’hi van personar.

També ha descrit una situació violenta i tumultuària durant l’1-O. Concretament ha citat que es va haver de fer ús de les pilotes de gomes perquè els agents “van ser perseguits” i que va costar molt “sortir de l’Escola Ramon Llull” perquè van ser rodejats, fet pel qual ha justificat l’ús de les pilotes de goma, prohibides a Catalunya.

Segons el comissari, Roger Español, que va perdre un ull per la violència de la policia espanyola, la massa tenia una actitud hostil i fa referència directa al saxofonista a qui acusa d’haver agredit 5 agents. Però és llavors quan té un greu lapsus: “la veritat és que lamento que ningú no surti lesionat”.