Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

[Vídeo] Ferran López: “Puigdemont va advertir que si hi havia violència l’1-O declarava la independència”

El comissari dels Mossos Ferran López, que era número 2 del major Josep Lluís Trapero la tardor del 2017, ha explicat una de les reunions que va tenir amb el […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 03/04/2019

El comissari dels Mossos Ferran López, que era número 2 del major Josep Lluís Trapero la tardor del 2017, ha explicat una de les reunions que va tenir amb el Govern pocs dies abans de l’1-O, concretament el 28 de setembre al Palau de la Generalitat.

En aquella reunió ha explicat que hi havia el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Interior Joaquim Forn. Malgrat explicar que els tres anaven a l’una amb una posició “monolítica” ha descobert que Puigdemont hauria assegurat que si hi havia violència durant l’1-O declararia la independència.

Unes afirmacions que demostren la determinació del president a l’exili i que demostraria que forces externes haurien aconseguit dissuadir-lo. De fet, ell mateix explicava a una entrevista en aquest mitjà l’error de no declarar la independència el dia 10 d’octubre: “va haver-hi moltes línies de contacte amb gent que ens deia que si no es materialitzava la declaració d’independència, s’obririen les negociacions polítiques perquè haurien entès el missatge de l’1 d’octubre però una setmana després, estàvem pitjor. Ja explicaran amb el temps si algú va enganyar, si van jugar o algú els va enganyar a ells”.