Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Esquinç mental dels jutges del TS quan Melero evidencia un error del fiscal

La Fiscalia sobrepassa el límits en les preguntes a Trapero

|

- Publicitat -

L’excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha decidit respondre les preguntes com a testimoni a totes les parts al judici farsa contra l’independentisme que se celebra al Tribunal Suprem. I ho fa malgrat que per la seva condició d’investigat per l’Audiència Nacional podia haver descartat fer-ho.

Publicitat

Trapero ha estat citat per l’acusació particular, és a dir, la ultradreta de Vox. Un cop ha acabat el seu interrogatori, ha estat el torn del fiscal Javier Zaragoza. Un testimoni només pot ser preguntat per tot allò que fa referència a la seva citació testifical, és a dir, els testimonis no poden ser preguntats per allò que no han estat interrogats per la part proposant.

El fiscal Zaragoza, però, s’ha excedit en les preguntes que havien de ser només sobre el 20-S i l’1-O però ha començat a interrogar-lo sobre reunions del 26 i 28 de setembre. Ha estat quan l’advocat de Quim Forn, Xavier Melero, ha protestat i ha fet constar que la fiscalia s’estava excedint en l’interrogatori, justament, un argument que Manuel Marchena ha usat diverses vegades en el plet per agilitzar els qüestionaris testificals.

Davant la petició, tal com es pot veure al vídeo, els jutges del TS han patit un col·lapse mental i organitzatiu i durant pràcticament dos minuts han estat deliberant què fer. Finalment, Manuel Marchena ha decidit suspendre la sessió fins a les 16h.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut