Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

[Vídeo] Els Mossos carreguen contra antifeixistes que protesten per una manifestació d’ultres espanyolistes a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han carregat aquest dimarts contra els integrants d’una manifestació antifeixista per impedir que es trobés amb una de caire ultraespanyolista al barri barceloní de Sarrià. Uns i […]

Redacció 03/10/2018
Un moment de les càrregues

Els Mossos d’Esquadra han carregat aquest dimarts contra els integrants d’una manifestació antifeixista per impedir que es trobés amb una de caire ultraespanyolista al barri barceloní de Sarrià. Uns i altres havien convocat entre les sis i les set sengles trobades, congregant els ultres més d’un centenar de persones a la plaça d’Artós i els antifeixistes un centenar al costat de l’Ateneu Popular de Sarrià sota el lema “El feixisme avança si no se’l combat”. La càrrega ha tingut lloc després que els antifeixistes hagin intentat arribar al punt on s’han congregat els ultres espanyolistes.

La manifestació antifeixista s’ha desplaçat des del costat de l’Ateneu fins al carrer Vergós, on s’ha trobat amb un cordó d’agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra que els impedien l’accés a la plaça d’Artós. En aquest punt les dues concentracions estaven separades per uns pocs centenars de metres, amb la barrera policial al mig. Uns i altres cridaven consignes de signe contrari, i s’han viscut alguns moments de tensió. Tot plegat els manifestants antifeixistes han fet un moviment ràpid per intentar accedir a la plaça d’Artós per un altre carrer. Quan estaven a punt d’aconseguir-ho, cap a les set de la tarda, és quan hi ha hagut la càrrega policial, que ha fet dispersar aquests manifestants. De fet, sembla que la manifestació s’ha dissolt.

Posteriorment, els integrants de la manifestació ultraespanyolista han començat a moure’s. Han baixat fins a la ronda General Mitre, amb una pancarta al capdavant amb la llegenda ‘Cataluña es España’, signada pel grup ‘Los de Artós’.