Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

[Vídeo] Els ‘arguments de pes’ d’un espanyolista que insultava els qui posaven llaços grocs a Bilbao

L’Espanya més progressista comença a reaccionar a les barbaritats de C’s a Catalunya en nom de l’unionisme i -com a mostra de solidaritat amb els presos polítics i exiliats- penja […]

Redacció 31/08/2018
Una captura de pantalla del vídeo/ Twitter @MNAnews

L’Espanya més progressista comença a reaccionar a les barbaritats de C’s a Catalunya en nom de l’unionisme i -com a mostra de solidaritat amb els presos polítics i exiliats- penja llaços grocs en diverses ciutats de l’Estat. És el cas de Bilbao, on un grup de persones va col·locar ahir aquests símbols al voltant del Guggenheim.

Tot i que van dur a terme l’acció de manera pacífica i discreta, no van trigar a ser increpats i insultats per diverses persones que -posteriorment- es van dedicar a treure els llaços. I, de tot això, el que més sorprèn són els arguments que usa un home per anar en contra d’aquest símbol: segons ell, com “estem en un país de llibertat, en una democràcia consolidada”, no es poden expressar idees polítiques públicament. Una contradicció en si mateixa.

Segons ha explicat -via Twitter- una de les persones que col·locaven llaços grocs, el mateix home hauria “increpat” un càmera de la televisió pública basca que gravava els fets. També ha assegurat que l’Ertzaintza ha identificat els qui posaven els llaços.