Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

[Vídeo] El sindicat de manters carrega contra Colau per una actuació policial que va acabar al mar

Exigeixen que “cessi immediatament aquesta persecució racista contra nosaltres”

Agències 19/08/2019
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

El sindicat de manters ha criticat una actuació policial que es va produir aquest diumenge a Barcelona en la qual els venedors van acabar en unes escales entre uns agents i el mar, a la zona del Maremàgnum. “Exigim a Ada Colau que cessi immediatament aquesta persecució racista contra nosaltres”, assevera l’entitat a Twitter, en un missatge acompanyat d’un vídeo en el qual es veu els venedors davant de l’aigua i una llanxa acostant-s’hi.

Fonts municipals han dit que els fets van tenir lloc en el context d’un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana, la Policia Portuària i els Mossos d’Esquadra contra la venda ambulant en aquesta zona.Durant l’operatiu, quatre venedors es van dirigir a una escales del moll i es van quedar davant del mar i amb agents darrere i, aleshores, una llanxa de la Guàrdia Civil s’hi va acostar per evitar la possibilitat que saltessin a l’aigua.

Les mateixes fonts han afirmat que els venedors finalment se’n van anar pel seu propi peu pel moll, després d’una operació que es va resoldre sense ferits ni detinguts. El sindicat, en canvi, ha qualificat de vergonyoses les imatges de “desenes d’agents de la Guàrdia Urbana perseguint violentament els manters fins a dins de les aigües del Maremàgnum”.

AMPLIACIÓ.- Manters acaben a la Ronda Litoral perseguits per la Guàrdia Urbana

Avui mateix s’ha tornat a viure una situació com la denunicada pel sindicat de manters. Un dispositiu de la Guàrdia Urbana ha sorprès un grup de venedors al Moll de la Fusta i aquests han hagut de fugir cap a la Ronda Litoral per la presència policial. La irrupció dels manters a la via, intentant fugir entre els cotxes, podria haver acabat en una desgràcia. Afortunadament, només s’ha tallat momentàniament la circulació com a mesura preventiva. Els fets han passat a les cinc de la tarda i el tall ha durat pocs minuts, afectant les sortides 20, 21 i 22 de la ronda.