Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

[Vídeo] El “lapsus” de la Fiscalia per intentar que els treballadors d’Unipost assenyalin Toni Molons

La sessió del judici del procés d’aquest dilluns s’ha reprès al Tribunal Suprem amb el testimoniatge d’Albert Planas, que va ser cap de Producció d’Unipost a Catalunya. A les seus […]

Marina Bou Cabero 11/03/2019
La fiscal Consuelo Madrigal, en una sessió del judici de l'1-O

La sessió del judici del procés d’aquest dilluns s’ha reprès al Tribunal Suprem amb el testimoniatge d’Albert Planas, que va ser cap de Producció d’Unipost a Catalunya. A les seus d’aquesta companyia a Terrasa i Manresa la Guàrdia Civil diu que va confiscar el 19 de setembre del 2017 un total de 45.240 targetes censals i cartes certificades a nom dels components de les meses electorals de l’1 d’octubre. Preguntat per les defenses de Jordi Turull i Dolors Bassa, Planas ha explicat que la Guàrdia Civil els va demanar mòbils i ordinadors sense ensenyar una ordre de registre ni haver-lo identificat com a investigat o llegir-li els seus drets.

Posteriorment, ha declarat el treballador de la mateixa companyia Francisco Juan Fuentes, a qui ha interrogat la fiscal Consuelo Madrigal, que ha intentat que assenyalés Toni Molons, aleshores secretari de Difusió del Govern, com la persona de la Generalitat amb la qual s’havia comunicat. L’obsessió de Madrigal era relacionar el “tal Toni” amb Molons, però ha fet passar les seves intencions com un “lapsus” quan Manuel Marchena li ha cridat l’atenció per posar-ho en boca del testimoni. Tant ell com Planas han declarat que l’enviament de les cartes no es podia fer perquè no tenia albarà ni ordre de treball i no sabien com s’havia d’enviar. Han relatat que no sabien si eren cartes ordinàries o certificades i tampoc a quin departament facturar el treball. Per tant, també han assegurat que el servei no es podia facturar. Com Planas, Fuentes també ha recordat que van registrar les naus d’Unipost sense ordre ni secretaris judicials.

L’últim treballador d’Unipost a declarar ha estat el que havia estat responsable de producció d’Unipost, Antonio Manuel Santos, que ha assegurat que “no he parlat mai amb ningú de la Generalitat”.

Ha tancat el calendari previst per aquest dilluns el qui va ser encarregat de projectes del Centre de Telecomunicació i Tecnologies de la Informació (CTTI) David Palanqués, que s’ha acollit al seu dret a no declarar per estar imputat en la causa en què el Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona investiga l’organització de l’1-O.