Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

[Vídeo] El grotesc anglès d’un cònsol espanyol després d’exercir a set països d’arreu del món

El cònsol d’Espanya a San Francisco, Diego Muñiz, s’ha fet popular a la xarxa. Però no per la seva intervenció en la conferència que el president Quim Torra va fer dilluns […]

Redacció 16/01/2019
El cònsol d'Espanya a San Francisco, Diego Muñiz

El cònsol d’Espanya a San Francisco, Diego Muñiz, s’ha fet popular a la xarxa. Però no per la seva intervenció en la conferència que el president Quim Torra va fer dilluns al Martin Luther King Institute a la Universitat de Stanford (EEUU), sinó pel pèssim nivell d’anglès que va demostrar en aquesta mateixa intervenció.

Un fet rellevant tenint en compte el currículum del cònsol, publicat en un web oficial del ministeri d’exteriors espanyol, que demostra que no és necessari parlar perfectament una de les llengües més demandades per fer carrera arreu del món a càrrec dels ciutadans. I és que Diego Muñiz ha exercit a un total de set països sense necessitat de parlar bé l’anglès: des que va ingressar en la carrera diplomàtica el 1977, ha treballat a les ambaixades espanyoles a Estocolm (1980) i Copenhaguen (1984); a més de ser cònsol general d’Espanya a Hendaia (França) el 1992 i a Anvers (Bèlgica) el 1994. També va ocupar les segones direccions de les ambaixades d’Espanya a Lisboa (1996) i Mèxic (2001) i va ser designat ambaixador d’Espanya a Dinamarca del 2010 al 2014. Des de novembre de 2014, és cònsol general d’Espanya a San Francisco.