Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

[Vídeo] El Govern confina dels veïns d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena a partir de la mitjanit

Fins a les 00.00 hores podran sortir de la zona els ciutadans que no siguin veïns dels municipis. Madrid amb pitjors dades que Itàlia segueix oberta

Redacció 12/03/2020
Pla americà de la consellera de Salut, Alba Vergés, oferint una roda de premsa al costat del secretari de Salut Pública, Joan Guix, el 12 de març de 2020 (Horitzontal)

El govern català assumeix la seva responsabilitat i Moncloa segueix amb Madrid obert amb dades semblants a Itàlia

El Govern de la Generalitat ha ordenat el confinament dels veïns dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena a partir d’aquesta mitjanit, segons ha informat aquest dijous el conseller d’Interior, Miquel Buch. La mesures es pren per intentar contenir el brot de coronavirus que hi ha a la zona, amb 58 casos confirmats segons l’últim balanç de Salut. Fins a la mitjanit, es restringiran els moviments a la zona de manera que els Mossos d’Esquadra deixaran sortir als ciutadans que no tinguin el seu domicili en aquests municipis. A partir de les 00.00 hores, les excepcions per sortir de la zona seran els vehicles d’emergències i altres de caràcter essencial.

Buch ha recomanat la “permanència en els domicilis” dels veïns mentre es mantingui l’efectivitat de les mesures incloses en la resolució aprovada pel Govern.

Entre els 21.00 i les 00.00 hores, els ciutadans dels municipis que estiguin a fora hi vulguin entrar a la zona, ho podran fer. Però “no podran sortir un cop són a dins”, ha dit Buch.