Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

[Vídeo] EITB mostra el camí a seguir a TV3: així destrossa VOX en una entrevista en directe

La pressió de l’unionisme als mitjans públics de Catalunya té el seu efecte. La televisió nacional catalana està clarament acomplexada i no para de donar minuts i visibilitat a l’unionisme, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/11/2018
Javier Ortega, de Vox, a TV3

La pressió de l’unionisme als mitjans públics de Catalunya té el seu efecte. La televisió nacional catalana està clarament acomplexada i no para de donar minuts i visibilitat a l’unionisme, cada cop més. Així ho dictamina l’últim informe del CAC que assegura que a TV3, el PP és el que més temps de paraula ha tingut en els informatius i la segona posició en temps de paraula va ser de Ciutadans i la tercera, del PSC-PSOE. L’unionisme en bloc.

I el més curiós de tot és que TV3 ha contribuït també a augmentar la notorietat i la popularitat del partit més radical de tots, VOX. Un dels seus líders, Javier Ortega, ha participat en dos debats al FAQS (programa de màxima audiència els dissabtes a la nit) i la formació d’ultradreta nacionalista espanyola ha aparegut diverses vegades als informatius i programes de Catalunya Ràdio i TV3. De fet, el periodista Antonio Maestre assegurava que TV3 és el mitjà generalista que més cobertura ha donat a VOX.

Doncs el passat 2 de novembre el programa ‘360º Tu decides’ presentat per Eider Hurtado i Arantza Ruiz a la televisió basca EITB2, també hi va acudir el secretari general de VOX, Javier Ortega però el tracte rebut dista molt del que ha rebut a TV3. La presentadora mateixa i els col·laboradors no tenen pietat amb l’ultradretà i el mantenen a ratlla en tot moment i, fins i tot, li retreuen mentides i asseguren que ell no és benvingut. Un tracte del tot merescut per a qui genera odi contra el País Basc o Catalunya i qui s’emmiralla amb el franquisme i els moviments populistes d’ultradreta que tant mal han fet a la humanitat.

 

Cal dir, també, que EITB ha emès un parell de reportatges molt durs i crítics amb l’Estat espanyol i que TV3 no. De fet, la televisió catalana ha mantingut silenci i és una incògnita si els acabara oferint més endavant. Es tracte dels documentals per l’espai ‘360º’ sobre les tortures que ha perpetrat l’Estat espanyol “Torturas, el crimen mejor escondido” i sobre la corrupció de la corona borbònica espanyola “Moonarquía, un negocio rentable”.