Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

[Vídeo] Dos franquistes assetgen Willy Toledo a Madrid i Cifuentes els defensa

L’actor Willy Toledo s’ha convertit en els darrers temps en el blanc de l’odi de la dreta i la ultradreta espanyola per les seves opinions polítiques: “cagar-se” en Déu, titllar […]

Marina Bou Cabero 13/11/2018
Una captura de pantalla del vídeo

L’actor Willy Toledo s’ha convertit en els darrers temps en el blanc de l’odi de la dreta i la ultradreta espanyola per les seves opinions polítiques: “cagar-se” en Déu, titllar Toni Cantó (C’s) de “fatxa” o posar de manifest la hipocresia de la premsa de l’Estat. Toledo enrabia els simpatitzants de partits com C’s, PP o VOX; cosa que dos seguidors de la formació ultradretana (que s’ha querellat contra l’actor per dir que el seu feixisme “només es combat a hòsties”) han demostrat avui mateix.

Els joves fans de Santiago Abascal l’han assetjat a l’estació de trens d’Atocha de Madrid, intimidant-lo amb preguntes com “¿por qué dijo que a VOX se les combatía a ostias?” o “si reniega tanto de España, ¿por qué no se va?”. Toledo no ha caigut en les seves provocacions i els ha engegat “a tomar por culo” i -quan li pregunten si no té educació- respon que “con fascistas ninguna”.

Els fets han estat criticats per veus de l’independentisme com el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que es pregunta què hagués passat si els nois fossin dos independentistes intimidant Albert Rivera. En canvi, la dreta espanyola ha sortit en la seva defensa, com en el cas de Cristina Cifuentes, a qui potser li hauria calgut fer una visita a les xarxes dels joves, plenes d’apologia feixista.