Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

[Vídeo] De Planta Baixa a Planta Fatxa

Portar a un programa de TV3 presentadors mediàtics sense cap mena de compromís social té riscos i això ha passat en el programa Planta Baixa

Redacció 17/12/2019

Que la lliga espanyola estigui per obra i gracia dels clubs de futbol en mans d’un personatge ultradretà com Javier Tebas és un problema de com el regim del 78 segueix promocionant el franquisme. Com a resultat de tot plegat la lliga espanyola va suspendre per primer cop un partit de futbol pel fet que l’afició de Vallecas va cridar “Nazi” a un “Nazi”.

La jugada va ser tractada en el programa Planta Baixa dirigit per l’Ustrell amb un dels seus col·laboradors de referència, en Carles Francino que va quedar retratat per la seva falta de compromís social al posar en el mateix sac a dir “Nazi a un Nazi” amb insults racistes.

La situació va comportar grans critiques a les xarxes socials per la comparació feta per Francino i avalada en directe pel conductor del programa Ricard Ustrell. I molts van etiquetar el programa amb el nom de “Planta Fatxa”. Gran indignació per la comparació de Francino amb el vist i plau d’Ustrell de dir “Nazi a un Nazi” i els crits de racisme habitual en alguns camps esportius.