Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

[Vídeo] Cop de puny sobre la taula de Fachín per denunciar la poca inversió del Gobierno en material sanitari

Albano-Dante Fachín: “Tant el PP com el PSOE són culpables per decidir que en comptes de la salut de la gent, s’havia d’invertir en armes per fer riques a les empreses”

Àlex Huguet 29/04/2020
Pla curt del candidat del Front Republicà, Albano Dante Fachin, després de conèixer els resultats de les eleccions el 28-A. (horitzontal)

Un dels promotors de la plataforma Octuvre, Albano-Dante Fachín, ha estat protagonista a les xarxes socials després d’una espectacular intervenció alliçonant i culpant el Gobierno de no invertir prou en material sanitari durant els últims anys, fet que hagués ajudat a prevenir l’expansió del coronavirus arreu de Catalunya i d’Espanya. En un apunt al programa “Tot es Mou” de Tv3Fachín compara la poca inversió en material sanitari amb els 13.000 milions d’euros invertits en armament per part de l’estat, “que sempre ha estat venut als interessos de les grans empreses que fabriquen i pressionen als governs per comprar avions i no respiradors”. Exclama la vergonya que suposa que no els està bé invertir en infermers i infermeres, i per tant en la societat, però sí que beneficien empreses com Indra, “qui s’emporta milers de milions d’euros dels nostres impostos per fabricar armes que no ens serveixen per res en aquests moments”.

També ha volgut remarcar que, el 2016, el Tribunal de Comptes europeu ja es va preguntar per què la Comissió Europea no estava millorant els seus sistemes de detecció precoç d’amenaces sanitàries transfrontereres, però que ningú els va fer cas, i l’únic que l’OTAN va fer el 2008 va ser apujar la despesa armamentística.

Fachín, culpa amb contundència a tots aquells que han pres decisions governant, entre els quals hi ha el PP i el PSOE per part d’Espanya: “El PP i el PSOE són culpables per omissió i per decidir que en comptes de la salut de la gent s’havia d’invertir en armes per fer riques a les empreses”.

 

D’altra banda, Fachín també s’ha mostrat molt decebut amb el govern català, i en general, amb l’absurda picabaralla que ja fa mesos que protagonitzen JxCat i ERC, a qui critica per barallar-se pel “nacionalisme” o per un “micròfon obert”, i els retreu que cap diputat d’aquests partits hagi explicat “per què van votar plegats en contra de millorar les condicions dels treballadors sanitaris”.