Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

[VÍDEO] Centenars de persones llancen escombraries al voltant de la delegació del govern espanyol a Barcelona

Un fort dispositiu de seguretat impedeix l’accés a l’edifici de la representació de l’executiu espanyol

Avatar
Agències 20/10/2019

Centenars de persones llancen bosses d’escombraries al voltant de la delegació del govern espanyol a Barcelona convocades pel col·lectiu ‘Pícnic per la República’. Els manifestants es concentren aquest diumenge a la tarda a la cruïlla del carrer Mallorca amb Bruc, enmig d’un fort dispositiu policial que impedeix acostar-se més a l’edifici de l’executiu espanyol. De fet, tots els carrers que condueixen cap a la delegació espanyola estan tallats amb tanques, i la policia bloqueja els accessos amb desenes de furgonetes i agents antidisturbis. L’ambient és tranquil, amb gent cridant consignes a favors dels presos. També hi ha crits en contra de la policia espanyola o gent amb pancartes on es llegeix ‘Les meves dues filles estan al carrer, orgullosa d’elles’.

‘Pícnic per la República’ ha instat els manifestants a portar una bossa d’escombraries per “mostrar al món en quin abocador de porqueria s’ha convertit l’estat espanyol”.

Un home llança una bossa d’escombraries a l’entorn de la delegació del govern espanyol a Barcelona, en el marc de l’acció convocada per Pícnic per la República, el 20 d’octubre del 2019 (horitzontal).

En la convocatòria, l’entitat recorda que els ‘pícnics’, com el “poble català”, són “no violents”. “No caiguem en les provocacions de la Policia Nacional”, reclamen a les xarxes socials.

 

Els manifestants han deixat un corredor enmig de la protesta perquè la gent, a mida que va arribant a la zona, pugui llançar la brossa dins del cordó policial, on ja s’apilen centenars de bosses.

L’ambient és tranquil, tot i que es criden moltes consignes contra la policia. En un moment, s’ha iniciat un petit incendi en una de les bosses, que els mateixos manifestants han apagat.