Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

[Vídeo] Assaig de les mobilitzacions post sentència a l’estació de Sants de Barcelona

|

- Publicitat -

La iniciativa ciutadana ‘Picnic x la República’ està duent a terme la primera de les moltes accions que té pensat fer si la sentència del Tribunal Suprem pel judici de l’1-O és condemnatòria. La idea és celebrar un pícnic reivindicatiu per tal de col·lapsar punts clau del territori i, aquest diumenge (des de les 10h.), han començat pel vestíbul de l’estació de Sants de Barcelona.

Publicitat

Més de 300 persones  han assegut a terra amb tot allò necessari per fer un pícnic (pretenen allargar l’acció un temps) per tal de dur a terme una protesta pacífica. Malgrat que TMB ha tancat l’accés al vestíbul, segueix arribant gent que ha viatjat amb bitllet fins a l’estació, ja que els transports no han patit alteracions.

Primer Pícnic X la República! La desobediència, no es violencia! pic.twitter.com/ktoD8rro63

— Via Independència (@viaindepen) October 13, 2019

Hi ha una forta presència de Mossos d’Esquadra que demana als manifestants que marxin i, davant la seva negativa, ja han començat a retirar-los. També hi ha agents de la policia espanyola que miren com els Mossos tracten amb els concentrats, que porten cartells i entonen proclames demanant la llibertat dels presos polítics i la independència. Cada cop arriben més agents dels Mossos d’Esquadra mentre que fora de l’estació de Sants es va concentrant gent.

AMPLIACIÓ.- Poc més d’una hora després que comencés l’acció ja hi ha un miler de persones protestant. El pícnic ja s’ha aixecat de dins de l’estació de Sants però continua a fora.

AMPLIACIÓ.- Ara, unes 2.000 persones es dirigeixen cap a la plaça Espanya.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona inicia les actuacions per modificar la mobilitat als entorns de l’Estació de Sants

AMPLIACIÓ.- Els manifestants han baixat per la Gran Via i l’han tallat. Finalment, es dissolen després de concentrar-se davant la Prefectura de Policia.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió