Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

[Vídeo] Alerta Solidària denuncia la prepotència i la mala bava dels Mossos durant un desnonament

|

- Publicitat -

L’organització antirepressiva Alerta Solidària ha denunciat l’actuació improcedent dels Mossos d’Esquadra en un desnonament el 2019, que va acabar amb la detenció de 5 activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHV) de Gramenet.

Publicitat

Al vídeo es pot veure com els agents actuen amb prepotència i ràbia cap als activistes, amenaçant-los i, finalment, detenint-los arbitràriament. Segons detallen a Infograma, el subinspector dels Mossos d’Esquadra amenaça l’activista Juan Pastor amb unes paraules plenes d’arrogància: “El que va a pillar vas a ser tu, lo sabes, no? Porque te queremos a ti. Ya lo sabes”. Unes declaracions que van quedar enregistrades en el vídeo de la càmera del mateix agent i que, posteriorment, van servir a la instrucció judicial.

Ara, s’ha anunciat l’arxivament de la causa que havia de portar a judici els activistes de la PAHV per aturar el desnonament. Durant el procés judicial, la fiscalia havia sol·licitat multar-los emparant-se a l’aplicació de la Llei Mordassa, un fet que finalment va ser desestimat en fer un recurs la defensa. Finalment, la causa queda tancada, però des d’Alerta Solidària estudien emprendre accions legals contra els cossos policials per acabar amb la persecució al moviment pel dret a l’habitatge.

Et pot interessar  Primera querella contra dos mossos per mentir contra periodistes en judicis per aldarulls a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió