Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

[Vídeo] Albert Pla abaixa els fums a Monedero parlant de llibertat d’expressió: “A mi me llevó a juicio Podemos”

Un dels fundadors de ‘Podemos’, Juan Carlos Monedero, va entrevistar recentment al cantautor Albert Pla al seu programa ‘En la Frontera’. “Podemos pasar de la poítica y de la justía […]

Redacció 15/11/2018
Albert Pla, en una imatge d'arxiu

Un dels fundadors de ‘Podemos’, Juan Carlos Monedero, va entrevistar recentment al cantautor Albert Pla al seu programa ‘En la Frontera’. “Podemos pasar de la poítica y de la justía pero, joder, encarcelan a raperos, llevan a juicio a Willy Toledo… No podemos mirar para otro lado”, va dir Monedero en el que pretenia ser una crítica a la manca de llibertat d’expressió a l’Estat espanyol que deixés de banda els partits autodenominats d’esquerra. Però la resposta de Pla va ser tot el que no esperava: “Está jodido, si. Hoy en día te lleva a juicio hasta ‘Podemos'”, contestava el cantautor.

Nerviós, Monedero li preguntava a qui ha portat a judici el partit que ell mateix va fundar. “A mi”, insisteix Pla, i Monedero contesta tirant pilotes fora amb un “¡venga ya! Que no me entere yo”. Afegia un “no te puedo creer” quan Pla li explica que -el 2015- van condemnar-lo a pagar 100 euros de multa per dir en una entrevista que “mataria als de Podemos i plataformes ciutadanes” perquè “encara no porten guardaespatlles i és millor acabar ara”. La denúncia la va interposar en el seu dia l’advocat Ricardo Cano, que és membre i col·laborador de diverses plataformes socials a València i -el mateix 2015- va ser candidat a liderar Podemos al País Valencià.