Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

[Vídeo] Agressió racista al País Basc: “Soy militar, llevo 20 años matando gente como tú”

Una usuària d’Instagram ha publicat recentment una sèrie de vídeos on explica com el conductor d’un autobús de Vitòria increpa una dona negra que viatja amb les seves filles petites […]

Redacció
Redacció 10/01/2019
Una captura de pantalla del vídeo

Una usuària d’Instagram ha publicat recentment una sèrie de vídeos on explica com el conductor d’un autobús de Vitòria increpa una dona negra que viatja amb les seves filles petites per no plegar el patinet d’una d’elles abans de pujar al vehicle. Quan ella li diu que ho ha de fer dins per entretenir una de les nenes, “amb necessitats especials” a causa d’una malaltia, ell respon un “me da igual que tenga necesidades especiales”. I li etziba un “que paciencia con estos”. És aleshores quan la dona li pregunta qui són “estos” i el titlla de racista, a la qual cosa el conductor respon “soy lo que usted quiera”.

Altres passatgers de l’autobús s’afegeixen a l’agressió amb insults racistes i amenaces -“soy militar; llevo 20 años matando gente como tú”, diu un home- a la dona, que acaba plorant i molt alterada. Amb tot, diu que no vol denunciar els fets “per por”. La història l’ha avançat ‘Gasteiz Hoy’.