Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Victòria històrica d’ERC

Per primer cop, des dels anys 30, una formació independentista guanya les eleccions a la capital de Catalunya

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 27/05/2019

“Ho hem aconseguit”, aquestes han estat les primeres paraules d’Ernest Maragall com a guanyador de les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona. Davant d’una militància eufòrica, el més que probable alcalde de la capital catalana ha reivindicat la figura d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn, el qual ha anunciat que visitarà en els pròxims dies a Soto del Real. En aquest sentit, Maragall també ha etzibat un “visca Lluís Salvadó”.

Sense deixar de parlar dels seus rivals, el dirigent republicà ha demanat “respecte” per Ada Colau. “Haurem de parlar amb ella per tractar el retorn dels exiliats i l’alliberament dels presos polítics”. Maragall també ha estes la mà a la CUP, “l’Anna Saliente ha fet una excel·lent campanya”. Respecte dels partits constitucionalistes, ERC s’ha mostrat fraternal amb ells, però a la vegada ha situat com a línies vermelles “la llibertat”.

Aragonès: “Una victòria de país, un resultat per avançar cap a la República”

Pere Aragonès ha reivindicat que la victòria a Barcelona, com també els bons resultats a la resta del territori, “és un resultat per avançar cap a la República”. El vicepresident del Govern ha recordat que els vots “han portat Oriol Junqueras al Parlament Europeu”.