Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Victòria folgada d’Albiol a Badalona amb 18 regidors

El front de les esquerres queda molt lluny de les seves expectatives: PSC (4), ERC (2), En Comú Podem (2) i Guanyem (1)

|

- Publicitat -

Pots consultar els resultats de les eleccions municipals de 2015 i 2019 i aquesta nit tots els resultats dels municipis dels Països Catalans 

Publicitat

Dades de participació comparativa en aquest enllaç

El PP de Xavier Garcia Albiol ha aconseguit la majoria absoluta a Badalona amb 18 regidors, 4 per sobre del llindar que necessitava i 7 regidors més dels que tenia actualment (11). Amb el 99,65% del vot escrutat i un 58,1% de participació, els populars han concentrat el 55,7% dels vots en aquestes eleccions municipals, per sobre del 37,59% de 2019. Els resultats de la resta de formacions queden molt lluny de les seves expectatives.

El PSC es queda amb 4 regidors, respecte als 6 que tenia actualment; ERC també cau i passa de 3 a 2; En Comú Podem manté els 2 regidors, i Guanyem Badalona passa de 4 a 1 regidor. Junts, per la seva banda, queda fora del consistori.

Victòria sense precedents

Els resultats del PP a Badalona aquest 28-M són els millors de la història de la democràcia que ha obtingut qualsevol partit en unes eleccions municipals. El darrer i únic precedent d’una majoria absoluta a Badalona és del 1991, quan el PSC va obtenir 14 regidors de la mà de l’històric Joan Blanch.

Aquell mateix any, Albiol entrava per primer cop al consistori, amb un únic regidor. Des de llavors, el PP sempre ha millorat els resultats, elecció rere elecció i actualment comptava amb 11 regidors. De fet, ni el mateix Albiol esperava un resultat tan folgat. En una conversa amb periodistes, prèvia al recompte, Albiol pronosticava obtenir entre 13 i 15 regidors.

Et pot interessar  Més repressió: un independentista a judici per arrencar un cartell del PP a Vic durant la campanya electoral
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió