Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Victòria de l’escoltisme català: el Parlament aprova la proposició de llei d’ERC, Junts i la CUP

|

- Publicitat -

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la proposició de llei impulsada per ERC, Junts i la CUP sobre l’escoltisme, després que en l’últim plenari s’acordés tramitar-la en lectura única. Els comuns també li han donat suport, el PSC-Units s’hi ha abstingut mentre que Cs, PPC i Vox hi ha votat en contra.

Publicitat

La proposició té com a objectiu “preservar l’expressió genuïna i singular” de l’escoltisme i el guiatge a Catalunya, i reconeix la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge com a representant del moviment escolta a Catalunya i a escala mundial. Així mateix, estableix que les associacions i agrupacions que en són membres com les úniques per poder fer servir els uniformes, les insígnies i el emblemes distintius del moviment.

La iniciativa aprovada també insta a adoptar mesures que promoguin l’escoltisme, amb, entre altres maneres, partides pressupostàries amb aquesta finalitat. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha qualificat la llei “d’històrica” i ha felicitat els membres del moviment escolta presents a l’hemicicle. “És un dia que es poden sentir orgullosos d’aquest Parlament”, ha dit el conseller.

El diputat del PSC David González Chanca ha argumentat l’abstenció del seu grup perquè, segons ha dit, la llei no s’ha fet des del consens. I ha avisat que no es pot entrar en una dinàmica en què es prioritzen demandes d’algunes entitats i, en canvi, se’n obliden d’altres.

Et pot interessar  La Mesa retira finalment l'escó a Borràs i divendres que ve es votarà el seu relleu a la presidència del Parlament
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió