Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Veïns i entitats del Gòtic rebutgen l’acord de terrasses de la Boqueria

Retreuen a Colau que s'ha pactat sense tenir-los en compte

|

- Publicitat -

L’Associació de Veïns del barri Gòtic, Ciutat Vella no està en Venda i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han expressat aquest dimarts el seu rebuig a l’acord entre l’Ajuntament i restauradors per ordenar les terrasses dels porxos del Mercat de la Boqueria.

Publicitat

Han criticat en un comunicat que l’acord s’ha pactat “d’esquena als veïns mobilitzats” i permet el doble de cadires de la capacitat abans legal però mai respectada, segons les entitats, que creuen que el mercat està des de fa temps desproveït de la seva funció social.

Consideren que s’ha convertit “en un decorat per a selfies i que ven principalment souvenirs comestibles” –quelcom que creu que pot passar amb el de Sant Antoni i el futur d’Abaceria–, i han sostingut que el Govern d’Ada Colau està massa atent a la seva imatge.

“Estarem atents i vigilants”

Les entitats han qualificat la intenció del Gremi de Restauració de Barcelona de millorar el sector a Ciutat Vella de “declaració de guerra total fins a aconseguir en tot el districte-llaminadura les abusives condicions aconseguides als porxos de la Boqueria”.

“No permetrem que això succeeixi. Estarem atents i vigilants a qualsevol modificació que es vulgui fer”, han garantit, i han exigit a l’Ajuntament que no acordi cap modificació sense els veïns.

Han advertit que no es resignaran “a un barri aparador ni a l’hegemonia d’una indústria turística voraç i despietada” i que seguiran lluitant per un espai urbà inclusiu i no mercantilitzat.

Et pot interessar  Colau confia que l'Ajuntament guanyarà el recurs a la sentència de l'eix verd: "És una guerra judicial sense precedents"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió