Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Van Den Eynde descarta l’absolució dels presos

ERC afrontarà el judici de l’1 d’octubre amb “la clara voluntat de denunciar la vulneració de drets fonamentals”, així ho ha expressat Andreu Van Den Eynde. L’advocat d’Oriol Junqueras i […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 17/01/2019
Andreu Van Den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva / Aleix Ramírez

ERC afrontarà el judici de l’1 d’octubre amb “la clara voluntat de denunciar la vulneració de drets fonamentals”, així ho ha expressat Andreu Van Den Eynde. L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva ha descartat “una condemna absolutòria”, tot vaticinant que l’objectiu és arribar a Estrasburg “sense una pena severa”.

Van Den Eynde ha denunciat la fragmentació de les investigacions relacionades amb la causa, citant com a exemple el paper del jutjat número 13 de Barcelona i el Tribunal de Cuentas, entre altres. “No podem tolerar que investigacions il·legals arribin al Suprem i per tant demanarem que s’apartin de la causa per indefensió dels acusats”, expressa el penalista.

El caràcter polític del judici “apareix quan s’instrumentalitza la causa amb una finalitat”, recorda Andreu Van Den Eynde que precisament ha situat la política i l’àmbit jurídic com els eixos principals de l’estratègia de defensa de Junqueras i Romeva.

Els republicans han confirmat que la conferència d’Oriol Junqueras serà el punt de partida d’una campanya prèvia al judici que, tal com expressen dirigents del partit, pretén acusar l’estat espanyol. ERC ha programat actes a diferents ciutats espanyoles: Madrid, Saragossa, Las Palmas, Gijon, Màlaga, Sevilla, Valladolid, Múrcia, Granada i Còrdova.