Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Van Den Eynde compra l’estratègia de Boye amb els exiliats

L’advocat d’Oriol Junqueras lamenta que “els jutges espanyols no entenen com en determinades qüestions, el dret de la UE està per sobre de la Constitució”

Redacció
Redacció 26/06/2019
Andreu Van Den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva / ACN

Andreu Van Den Eynde sap que ara li toca portar el cas d’Oriol Junqueras al terreny internacional. Seguint l’estratègia de Gonzalo Boye amb els líders independentistes a l’exili, l’advocat del vicepresident legítim i líder d’ERC ha advertit al Suprem que els pròxims moviments estaran vinculats a l’acció del Parlament Europeu.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Van Den Eynde ha lamentat com “els jutges espanyols no entenen que en determinades qüestions, el dret de la UE està per sobre de la Constitució”. Davant la qüestió prejudicial al Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea que el Suprem vol activar per determinar la vigència de la immunitat de Junqueras, l’advocat veu “difícil que Luxemburg intervingui de forma cautelar”.

El pols a Europa, segons Andreu Van Den Eynde, ha retornat el cas “al punt de partida”. Sense deixar de banda els tribunals europeus, l’advocat insisteix en el fet que els tribunals europeus revisin la situació de Junqueras “és una petita victòria tècnica”.