Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Valls va presentar la seva candidatura a Barcelona amb un discurs seu de l’any 2016

Manuel Valls és el polític amb més pedigrí que podria dirigir l’Ajuntament de Barcelona. L’ara diputat a l’Assemblea Nacional Francesa, el 2016 es va presentar també a les primàries internes […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 26/09/2018
Manuel Valls a Barcelona / EP

Manuel Valls és el polític amb més pedigrí que podria dirigir l’Ajuntament de Barcelona. L’ara diputat a l’Assemblea Nacional Francesa, el 2016 es va presentar també a les primàries internes dels Partit Socialista francès per ser el seu candidat a la presidència de la República. Com han demostrat els esdeveniments, les va perdre. El discurs amb el qual ho va anunciar és el mateix que va fer ahir al CCCB.

Tal com demostra aquest vídeo del LeHuffPost, l’estructura del discurs és la mateixa. El 2016 ho feia a Évry, on va ser alcalde. Els dos discursos comencen reivindicant la pertinença al lloc. En el cas d’Évry, la ciutat dels seus pares i fills. En el cas de Barcelona, la ciutat de la seva família, aixó com la de Manuel Valls i Girona, cosí tiet seu i compositor de l’himne del Barça. En segon lloc exposa les bondats del lloc a governar. Per després reivindica la pertinença europea del lloc que vol governar i en els dos casos anuncia que dimiteix del càrrec anterior.

LeHuffPost, arriba a l’extrem d’intercanviar paraules dels dos discursos fent un muntatge que il·lustra la seva tesi. Manuel Valls fa servir els mateixos mots ens els dos casos.

El discurs pronunciat ahir, també mostra com Manuel Valls entén la política. La llarga reivindicació dels seus antecedents familiars, mostra com el possible alcaldable entén la gestió pública. Com una cosa a la qual tenen drets les grans famílies de la ciutat i no el comú dels ciutadans.