Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Valls: “El populisme pot tornar-se racista o supremacista i és el que està passant a Catalunya”

“El populisme pot tornar-se racista o supremacista i és el que està passant avui a Catalunya”. Així ha parlat sobre l’independentisme l’exprimer ministre francès i possible candidat a les municipals […]

Anna Solé Sans
Anna Solé Sans 06/09/2018
L'exprimer ministre francès Manuel Valls arriba a la Llotja de Mar de Barcelona / ACN

“El populisme pot tornar-se racista o supremacista i és el que està passant avui a Catalunya”. Així ha parlat sobre l’independentisme l’exprimer ministre francès i possible candidat a les municipals per Ciutadans a Barcelona, Manuel Valls, en una entrevista a Ràdio 4. Tot i això, ha assegurat que no parla de tots els independentistes.

“El populisme sempre va buscant un enemic: el migrant, el musulmà, Europa.. A Catalunya ha sigut un projecte contra Madrid, que ens roba, contra Espanya, que no ens estima… Però és un projecte que no té sortida perquè és mentida”.

Sobre l’independentisme, Valls ha afirmat que “és negatiu però és un relat, i si volem canviar les coses, hem d’inventar un relat positiu que expliqui que Catalunya té la seva pròpia cultura, la seva identitat”. “La força de ser català és que pot estar orgullós de ser català, orgullós de ser espanyol i orgullós de ser europeu”, ha exposat.

“S’ha de sortir de les trinxeres, dels insults, d’aquest debat absurd de ‘o ets independentista o ets feixista”, ha comentat Valls. Malgrat que encara no sap si es presentarà o no per Ciutadans a Barcelona, Valls ha remarcat que “la solució de parts dels problemes de Catalunya passarà per Barcelona”.