Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Valents i Marilén Barceló veten una declaració institucional a favor del col·lectiu LGTBI+ a Barcelona

|

- Publicitat -

L’homofobia del grup de Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló s’ha fet evident al ple de l’Ajuntament de Barcelona. Barcelona en Comú havia proposat fer una declaració institucional en defensa del col·lectiu LGTBI+ que just celebra l’orgull aquest mes i tots els grups han votat a favor, però la formació i la regidora han tombat la proposta.

Publicitat

El text demanava, entre altres, treballar perquè Barcelona sigui “un lloc segur i amable en el qual viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere de manera plena”. Alhora, parlava de fomentar actituds positives, de suport i de no discriminació cap al col·lectiu. També plantejava promoure espais i llocs de trobada i relació, ampliar el pressupost de les polítiques LGTBI+ o organitzar accions de prevenció i sensibilització en el món esportiu.

Valents s’ha retratat dient que la declaració institucional “no busca la igualtat, buscar donar privilegis a un col·lectiu”. En aquest sentit, consideren que no està justificat l’increment de diners i demanen que es destinin a altres finalitats. Concretament, citen “beques menjador, beques escolars, casals d’estiu per nens amb discapacitat, més seguretat als carrers, facilitar l’accés als parcs a persones amb discapacitat o fer accessibles els centres esportius a les persones grans”.

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha indicat que Valents ha demostrat el seu “rebuig” als drets de les persones LGTBI+ amb el bloqueig de la declaració. “Seguirem fent polítiques públiques referents perquè cada veí i veïna pugui ser, estimar i expressar-s’hi com vulgui”, ha dit Pérez a Twitter, recordant que és el mes de l’orgull.

Junts diu que Valents vol agradar a l’extrema dreta

El regidor de Junts durant el plenari, Joan Rodríguez, també ha lamentat el veto de Valents i ha acusat els seus regidors de votar posicionaments que agraden a l’extrema dreta per no perdre la cadira: “Els valents no són ells, sinó els infants que es planten contra el ‘bullying’ a l’escola i en el món de l’esport, de les persones que reuneixen el valor per sortir de l’armari o de les dones que lluiten contra els seus maltractadors”, ha sentenciat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió