Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

València és la millor ciutat del món per viure-hi, segons Forbes

València encapçala el rànquing de les millors ciutats del món per viure-hi. Barcelona també hi és present en el catorzè lloc.

Redacció 30/11/2022
La plaça de la Verge de València

La revista Forbes ha publicat un article titulat  “Les 20 millors ciutats del món per viure-hi”, en el qual hi recull l’índex elaborat per Internations, la comunitat d’expatriats més gran del món. El seu Expat Citi Ranking 2022 és un informe sobre els millors i els pitjors llocs per viure-hi.  Es tracta d’un document adreçat a persones que van a viure fora dels seus països d’origen, normalment professionals ben situats econòmicament que poden treballar a distància.

Forbes descriu la capital del País Valencià com una ciutat de 2.000 anys d’antiguitat “a la confluència del riu Túria i del Mar Mediterrani”. En destaquen “les seves boniques platges, l’animada escena gastronòmica i la rica cultura”.

InterNations va considerar València com la ciutat amb millor qualitat de vida gràcies a “un transport públic assequible, les oportunitats per practicar esports recreatius i la seguretat”. Uns altres factors que es van destacar van ser “la facilitat per instal·lar-s’hi” i una vida social oberta.


A la classificació de les 20 millors ciutats del món, també hi apareix la ciutat de Barcelona en el catorzè lloc.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet un fil a Twitter per celebrar-ho i explicar-ne els motius: