Dilluns, 15 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Ús Barcelona celebra la seva última edició a La Model

El festival d’art i espai públic Ús Barcelona celebra la cinquena i última edició del 2 al 7 d’octubre a l’antiga presó Model, en el marc de la Festa Major […]

Redacció 27/09/2018
Twitter

El festival d’art i espai públic Ús Barcelona celebra la cinquena i última edició del 2 al 7 d’octubre a l’antiga presó Model, en el marc de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, segons han anunciat els seus organitzadors. Es tracta d’un certamen gratuït i obert a tothom, amb un programa eclèctic en què es pot trobar des de muralisme a instal·lacions artístiques, passant per conferències, exposicions d’art, cinema o activitats infantils. També hi haurà un mercat d’art i rutes culturals. Per a aquesta última edició, la música pren protagonisme al cartell, i des de l’organització es confirma l’actuació de propostes locals com Abu Sou, African Rabbits, Museless o Madrasso, entre altres.

A banda, creadors locals i internacionals com Paula Bonet, Domestic Data Streamers, Kevin Ledo, Ghizlane Agzenai o Ampparito reflexionaran amb les seves obres sobre el passat, el present i el futur de la Model.

El 29 de setembre un acte de pre-inauguració obert a tothom servirà de tret de sortida del certamen. Tindrà lloc al Centre Comercial Las Arenas i hi haurà intervencions en viu d’artistes provinents de diferents disciplines.

En el marc del festival, artistes com Paula Bonet, Matu , Elisa Capdevila o Twee Muizen utilitzaran els murs de la Model per pintar-hi les seves obres, amb l’objectiu de reflexionar sobre aquest equipament de la ciutat ara en desús.

Pel que fa al cinema, el certamen ha organitzat un cicle de pel·lícules i tertúlies que comptarà amb la participació de personatges de renom com els directors Fernando León de Aranoa i Manel Huerga o els guionistes Gilbert Arroyo i Marc Parramón. Es projectaran les cintes ‘La espalda del mundo’, ‘Princesas’, ‘Las cloacas de Interior’, ‘Salvador’, ‘Filosofia a la presó’ i ‘La vida secreta de las palabras’.

També cal destacar que hi haurà espai per als més petits amb Ús Kids i que el Market d’Ús Barcelona oferirà obra artística i productes d’il·lustradors, dissenyadors i artistes locals i internacionals. Les entitats de l’Esquerra de l’Eixample també tindran el seu espai en el Market, on explicaran la tasca que duen a terme al barri.

Des de l’organització s’explica que després de cinc anys intervenint diferents espais de Barcelona, fent reviure indrets en desús a través de l’art, el festival posa punt i final a la seva trajectòria per obrir nous camins i explorar altres formats de celebració de l’espai públic.