Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Unionistes provoquen els CDR en la manifestació a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia

Els dos grups estan separats per un cordó policial dels Mossos d’Esquadra

Redacció
Redacció 20/09/2019
Espanyolistes davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, a Barcelona

Diferents seccions dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Barcelona han convocat una concentració el vespre d’aquest divendres a l’entorn de la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona en el marc del segon aniversari del 20-S, amb l’objectiu de “recuperar l’esperit d’aquells dies per respondre a les sentències”. Unes 200 persones han atès a aquesta crida, però quan han arribat a l’indret s’han trobat un grup d’un centenar de persones d’ideologia espanyolista situats al davant de la caserna. Els dos grups estan separats per un cordó policial doble d’uns vint agents dels Mossos d’Esquadra que posen una cinquantena de metres entre uns i altres.

El lloc escollit pels CDR per manifestar-se ha estat la caserna de la Guàrdia Civil on fa dos anys es va prendre declaració dels encausats per l’1-O a la causa oberta al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Un indret on, ara, el grup d’espanyolistes exhibeix banderes espanyoles i crida consignes com ‘fora feixistes dels nostres barris’, ‘viva España’, ‘viva la Guardia Civil’, ‘viva España, el Rey y Cataluña’ o ‘No estais solos’. També han fet sonar l’himne de la Guàrdia Civil, el pasdoble ‘Paquito el chocolatero’ i ‘Els Segadors’. De la seva banda, els membres dels CDR criden consignes com ara ‘no us mereixeu la senyera que porteu’ o ‘els Mossos també són forces d’ocupació’.

A banda de la vintena d’agents que separen els dos grups, el dispositiu policial també inclou una desena de furgonetes dels Mossos.