Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Unes gravacions durant les reunions dels JJOO demostren que Lambán mentia

El president de l’Aragó surt escaldat del seu projecte unionista per retornar l’independentisme al “clos constitucional”

Redacció 22/06/2022
El president del govern aragonès, Javier Lambán, atenent els mitjans al Monestir de Sixena. Imatge de l'11 de desembre de 2018. (Horitzontal)

L’obsessió unionista del president de l’Aragó, Javier Lambán, per aconseguir uns JJOO espanyols li ha jugat una mala passada. Recentment, el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha certificat que retira el projecte de candidatura conjunta dels Jocs d’Hivern per al 2030 i ha acusat el president aragonès d’haver entorpit les negociacions. El fracàs de Lambán no acaba aquí.

Ara, uns àudios de les reunions tècniques que ha publicat ‘El Periódico’ demostren que mentia quan afirmava que els tècnics de la seva comunitat no van avalar el repartiment de les proves olímpiques. De fet, a les gravacions es pot sentir que el veien “més que acceptable”.

Uns àudios que van en la línia dels que va publicar fa uns dies ‘El Mundo’. El mateix president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha acusat Lambán de mentir i ha defensat que els tècnics de l’Aragó no només veien bé l’acord tècnic sinó que, en bona part, és proposta seva.

En definitiva, el projecte unionista i el joc brut contra l’independentisme li han acabat esclatant a la cara.