Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Unes 300 persones reclamen a Barcelona l’alliberament de l’antifeixista empresonada per la manifestació contra Vox

Unes 300 persones s’han concentrat a les immediacions del Departament d’Interior de la Generalitat per reclamar l’alliberament de l’antifeixista empresonada després de ser detinguda pels Mossos d’Esquadra dissabte durant uns […]

Agències 01/04/2019
Manifestants caminen per carrers de Barcelona contra l'empresonament preventiu d'una activista antifeixista. Barcelona, 1 d'abril del 2019. Pla general. (Horitzontal)

Unes 300 persones s’han concentrat a les immediacions del Departament d’Interior de la Generalitat per reclamar l’alliberament de l’antifeixista empresonada després de ser detinguda pels Mossos d’Esquadra dissabte durant uns aldarulls en una manifestació contra Vox a Barcelona. Els Mossos van detenir set persones, de les quals cinc van passar a disposició judicial diumenge, entre elles la dona per a la qual el jutge va ordenar la presó provisional per atemptat contra l’autoritat amb instrument perillós. Els concentrats s’han situat a la cruïlla del carrer Diputació amb el passeig Sant Joan perquè els Mossos d’Esquadra han tallat l’accés en aquest punt, i han cridat consignes com ‘Fora, fora, la bandera espanyola’, ‘El vostre conseller es a la presó’, ‘Fora feixistes dels nostres barris’ o ‘Ruth llibertat’.

Després d’estar una estona en aquest punt, els concentrats han començat a fer un recorregut per diversos carrers que els ha portat fins a l’avinguda Bogatell, al davant de la presó de dones Wad-ras, on suposadament hi ha empresonada l’activista.

Una persona alça el puny davant d’un agent dels Mossos d’Esquadra amb la presó de dones Wad-ras de Barcelona com a teló de fons, en una finestra de la qual apareixen diverses recluses. 1 d’abril del 2019. Pla general. (Horitzontal)

Els concentrats, davant d’un cordó policial dels Mossos d’Esquadra, han cridat diverses consignes en aquest punt, com ara ‘Ruth tranquil·la, no estàs sola’ o ‘Si ens toquen a una, ens toquen a totes’. Des de dins de la presó, algunes recluses també han cridat consignes.

Els concentrats, que en aquest punt eren uns 200, han fet una segona marxa per voltar tota la presó, fins arribar al punt inicial. Un cop allà, la manifestació s’ha dissolt sense incidents.

A través de les xarxes socials també s’han anunciat concentracions de suport a l’activista a Girona, a Tarragona i a Manresa, mentre que n’hi ha una altra convocada per a aquest dimarts a Lleida.