Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Unes 300 persones es concentren per celebrar el retorn d’Adrià Carrasco a Esplugues de Llobregat

La cita s’ha fet davant l’Ajuntament i ha comptat amb una gravació d’agraïment que ha fet el mateix Carrasco

Avatar
Agències 11/01/2021
La mare d'Adrià Carrasco, Núria Tarrés, parla als assistents a la concentració davant l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat per celebrar el retorn a casa del seu fill, el dia 11 de gener de 2021. (Horitzontal)

Unes 300 persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat per celebrar el retorn d’Adrià Carrasco al municipi. La trobada s’ha fet després que al matí ha reaparegut públicament en una roda de premsa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de passar més de dos anys i mig a l’exili, un cop arxivada la seva causa. A la concentració, que ha convocat el grup de suport que s’ha mobilitzat durant tot aquest temps que ell ha estat fora de Catalunya, hi ha assistit la mare, Núria Tarrés, i s’hi ha emès per megafonia un missatge de veu que ha enregistrat. En ell, agraeix tot el caliu que ha rebut aquest temps i ha carregat contra l’Ajuntament per no haver-li donat suport.

La trobada s’ha fet just a la porta de l’Ajuntament, tancat i barrat coincidint amb la convocatòria. Els assistents han aportat tot tipus de material que durant el temps en què han reivindicat el retorn de Carrasco han fet servir en les mobilitzacions organitzades, des de cartells fins a pancartes, passant per megàfons.

“Agrair-vos tot el suport incondicional que he tingut en els gairebé 3 anys d’exili, en es moments més durs és el que m’ha ajudat a tirar endavant”, ha expressat Carrasco, que ha afegit que està segur que tots els qui s’han mobilitzat per ell ho han fet “no per afinitats personals, sinó polítiques”. No obstant ha recordat que encara hi ha més”casos de repressió”, motiu pel qual ha demanat “agafar forces” de cara al futur.

Encesa de bengales davant l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat per celebrar el retorn a casa d’Adrià Carrasco, el dia 11 de gener de 2021. (Horitzontal)

Carrasco ha acabat el seu missatge gravat retraient a l’Ajuntament que no li hagi donat suport, amb el so d’un vàter i dedicant-li l’àudio a l’alcaldessa, Pilar Díaz. Els assistents han aplaudit el missatge i han cantat a la vegada contra la batlle.

 

Des del grup de suport, Esther Santos ha admès tenir “sensacions contraposades”, donada l’alegria de tenir Carrasco de nou al municipi, però sabent, a la vegada, que hi ha moltes persones privades de llibertat per les seves conviccions polítiques. Visiblement emocionada s’ha mostrat la mare de Carrasco, Núria Tarrés, que ha assegurat viure “un carrusel de sentiments”.

 

“Va arribar quan va arribar, i ara té la llibertat de venir i marxar quan vulgui”, ha expressat, assegurant sentir una “infinita felicitat” de personar que pot tornar a casa i veure la seva gent. “Entremig surt la ràbia de pensar per què hem hagut de viure nosaltres tot això”, ha admès.

 

La trobada ha acabat amb una encesa de bengales, un llançament de coets i una traca. El punt i final l’ha posat part dels assistents que han obert ampolles de cava per brindar.

Relacionats