Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Una vintena d’estacions de metro, FGC, Rodalies i Tram de l’àrea metropolitana de Barcelona canvien de nom

|

- Publicitat -

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona ha anunciat aquest dilluns canvis als noms de vint estacions de metro, FGC, Rodalies i Tram. Segons ha detallat l’entitat, l’objectiu és fer que les estacions d’enllaç de diferents mitjans de transport comparteixin nom encara que estiguin controlats per operadors diferents.

Publicitat

“Denominacions diferents per a estacions no vinculades i denominacions coincidents per a estacions vinculades”, ha resumit l’ATM, que vol evitar confusions entre els usuaris. Paral·lelament, també es vol adequar millor la denominació de determinades parades perquè encaixin millor a la realitat del lloc on es troben, especialment si hi ha reivindicacions veïnals o municipals en aquest sentit.

Entre d’altres, s’ha decidit unificar els noms de les estacions de metro i Rodalies de ‘Fabra i Puig’ i ‘Sant Andreu Arenal’, que passaran a denominar-se únicament ‘Fabra i Puig’. Així mateix, les estacions ‘Sant Andreu’ de metro i ‘Sant Andreu Comtal’ de Rodalies s’unifiquen en ‘Sant Andreu’. En la mateixa línia, les estacions ‘Clot’ de metro i ‘Clot-Aragó’ de Rodalies s’unifiquen en ‘El Clot’.

A Terrassa, les estacions ‘Terrassa Estació del Nord’ de FGC i ‘Terrassa’ de Rodalies s’unifiquen en ‘Terrassa Estació del Nord’. A Martorell les estacions ‘Martorell Central’ de FGC i ‘Martorell’ de Rodalies s’unifiquen en ‘Martorell Central’. Per tant, es modifica la denominació de l’estació de Rodalies.

Per contra, algunes estacions no connectades que compartien nom, el canviaran. És el cas, entre d’altres, de les parades de metro i Rodalies de ‘Bellvitge’. Així, la de metro passarà a dir-se ‘Bellvitge Rambla Marina’ i la de Rodalies ‘Bellvitge – Gornal’. El mateix passarà a Sant Cugat, on Rodalies i FGC deixaran de compartir denominació.

Entre les estacions “individuals” que canviaran de nom destaquen els casos de la parada de ‘Drassanes’ del metro, que passarà a dir-se ‘Rambla-Drassanes’ o la de ‘Wellingon’ del Tram, que passarà a dir-se ‘Wellington-UPF’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió