Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

Una víctima de les càrregues policials de l’1-O denuncia que va rebre “milers de missatges amenaçadors”

|

- Publicitat -

La repressió policial de l’1-O ha deixat seqüeles físiques i emocionals a les persones agredides. Un cas especialment greu és el de la dona a qui un policia nacional va lesionar els dits de la mà en una escola de Barcelona i que ara ha denunciat públicament que des d’aquell dia ha rebut milers de missatges de WhatsApp, amenaces i vexacions a través del telèfon mòbil, ja que el seu número es va difondre i va ser inclosa en nombrosos xats.

Publicitat

Així ho ha narrat a l’Audiència de Barcelona durant el judici contra quatre homes per un delicte contra la integritat moral i un altre d’amenaces, que s’enfronten a penes de fins a 2 anys i 9 mesos de presó. Arran de la difusió pública de la denúncia de Marta Torrecilla per l’agressió policial patida en l’actuació de la Policia Nacional a l’IES Pau Claris de Barcelona l’1 d’octubre, les seves dades personals van ser publicades a internet amb missatges incitant a l’assetjament, destacant en la difusió i organització d’aquest assetjament el portal Forocoches.

‘Arriba España hija puta’, el grup de la misogínia i l’antiindependentisme

Segons les acusacions i tal com han reconegut els mateixos acusats, el 4 d’octubre un membre d’un grup de WhatsApp d’una dotzena d’amics va canviar el títol del xat i li va posar ‘Arriba España hija puta’. L’administrador ha explicat que un altre membre del grup li va enviar el número de Torrecilla tot i que ell no sabia de qui era i ell mateix el va agregar al xat. En els següents minuts, els tres principals acusats van escriure 46 missatges que ofenien i humiliaven la víctima tals com: “Hola, amiga, estàs millor? Xoca aquests cinc”, “Ja està la porca dins?”, “Com tens els ditets?”, “Mira el DNI porca”, “Envia-la a la merda la porca aquesta”, “Et podem partir l’altra mà?”.

A més, feien referències sexuals i a un negoci que tenia Torrecilla: “Et cremarem el local”, “Ens veiem al teu local”. En veure tots els missatges, produïts en pocs minuts, l’administrador va expulsar del grup a Torrecilla i ell en va sortir. Ha assegurat que fins que no va rebre la denúncia no va saber que el número era de la dona.

Un altre membre del grup, guàrdia civil, ha explicat que pensava que el número era d’una companya de feina i que ell no sabia qui era Torrecilla. El tercer membre del xat acusat ha admès que podia suposar que el número era de Torrecilla, però no ho sabia segur.

Et pot interessar  Garriga assegura que les seves conviccions continuen "intactes", després que el TSJC hagi fixat la data del judici per l'1-O

El quart acusat, controlador aeri jubilat de Valladolid, està acusat d’enviar un SMS amb el mòbil de la seva mare de gairebé 100 anys i ingressada en una residència que deia: “Sé que t’agradaria tenir les tetes tan dures com la teva cara. I els mugrons tan rígids com els teus dits enguixats. Tot per veure si apareix un poli que et tregui el ‘mono’ de sexe que deus patir, al dur aquesta cara de bruta prostituta que deus haver de carregar. Descansa en pau. Bastarda”. L’home ha negat que escrivís ell el missatge, i ha insinuat que hauria estat un treballador de la residència de la seva mare.

La dona també va rebre un missatge que deia: “Tinc un amic policia que vol conèixer-te”. Tot això, li va produir angoixa, nervis, insomni, estrès posttraumàtic i por de ser agredida o d’anar sola pel carrer, cosa que la va dur a seguir tractament psicològic. Finalment, va canviar de número de telèfon i el va posar a nom d’una altra persona perquè no fos localitzada.

L’acusació particular atribueix a tres dels acusats per haver-la inclòs en un grup de WhatsApp on va rebre tota mena de missatges, un delicte d’odi i un altre d’amenaces amb agreujant de discriminació per motius ideològics i de gènere, pels quals demana una pena d’un any i mig de presó pel primer i un any i tres mesos pel segon, a més de multes i una indemnització pels danys morals causats de 3.000 euros. Per al quart acusat, que va enviar un SMS amenaçant, es demanen les mateixes penes pels mateixos delictes, amb una indemnització de 1.000 euros.

Per la seva banda, la fiscalia de delictes d’oci considera que en el cas dels tres primers acusats només són autors d’un delicte d’odi pel qual demana la pena d’un any i nou mesos, una multa i una indemnització de 2.000 euros. Pel que fa al quart acusat, li atribueix un delicte lleu d’amenaces pel qual demana una multa i 300 euros d’indemnització.

En paral·lel, segueix la investigació oberta al jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona sobre l’origen de la divulgació de les dades al portal Forocoches i a la incitació a l’assetjament que s’hi va produir.

Publicitat

Més notícies

Opinió