Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Una jutgessa evita que un comandament de la Guàrdia Civil declari sobre un acomiadament a l’aeroport per la seva ideologia

|

- Publicitat -

Aquest dijous s’ha celebrat un judici al Jutjat Contenciós Administratiu 5 on s’ha negat la declaració d’un tinent coronel en cap de la Comandància de Madrid.
El judici s’ha celebrat perquè comandament de la Guàrdia Civil, emmarcat a la Divisió de Seguretat Aeroportuària, va signar com a “No apta” l’avaluació d’idoneïtat imprescindible per treballar a la zona de seguretat de l’Aeroport de Madrid. En conseqüència, Victoria Taibo, que ja feia 23 dies que treballava com a recepcionista a les sales VIP de Barajas, va ser acomiadada per l’empresa Gestió i Serveis Trade Center, que l’havia contractada l’estiu del 2019.

Publicitat

L’advocat de Taibo, Eric Sanz de Bremond, ha sol·licitat que declari un tinent coronel en cap de la Comandància de Madrid; però la jutgessa s’hi ha negat fermament.
Segons l’informe de la Guàrdia Civil, Victòria Taibo és “pròxima a entorns potencialment perillosos” i en conseqüència “no és apta” per treballar a la zona restringida de l’aeroport madrileny.

Victoria Taibo ha publicat a xarxes que es defineix com a “militant d’esquerra, republicana, feminista i antifeixista”: “A les meves xarxes socials es pot comprovar i a més he participat en manifestacions per la república i en altres feministes”, explica. La seva ideologia política i la participació en manifestacions no han passat desapercebudes per a la Guàrdia Civil. Davant dels fets, Taibo es considera perjudicada per l’arbitrarietat de la Guàrdia Civil i denuncia que s’estan vulnerant els seus drets fonamentals.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió