Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Una jutgessa evita que un comandament de la Guàrdia Civil declari sobre un acomiadament a l’aeroport per la seva ideologia

Victoria Taibo es defineix com a “militant d’esquerra, republicana, feminista i antifeixista”, denuncia arbitrarietat i vulneració dels seus drets fonamentals

Clàudia Mas 27/05/2022
Concentració al jutjat per reivindicar l'acomiadament ideològic de Victoria Tabo

Aquest dijous s’ha celebrat un judici al Jutjat Contenciós Administratiu 5 on s’ha negat la declaració d’un tinent coronel en cap de la Comandància de Madrid.
El judici s’ha celebrat perquè comandament de la Guàrdia Civil, emmarcat a la Divisió de Seguretat Aeroportuària, va signar com a “No apta” l’avaluació d’idoneïtat imprescindible per treballar a la zona de seguretat de l’Aeroport de Madrid. En conseqüència, Victoria Taibo, que ja feia 23 dies que treballava com a recepcionista a les sales VIP de Barajas, va ser acomiadada per l’empresa Gestió i Serveis Trade Center, que l’havia contractada l’estiu del 2019.

L’advocat de Taibo, Eric Sanz de Bremond, ha sol·licitat que declari un tinent coronel en cap de la Comandància de Madrid; però la jutgessa s’hi ha negat fermament.
Segons l’informe de la Guàrdia Civil, Victòria Taibo és “pròxima a entorns potencialment perillosos” i en conseqüència “no és apta” per treballar a la zona restringida de l’aeroport madrileny.

Victoria Taibo ha publicat a xarxes que es defineix com a “militant d’esquerra, republicana, feminista i antifeixista”: “A les meves xarxes socials es pot comprovar i a més he participat en manifestacions per la república i en altres feministes”, explica. La seva ideologia política i la participació en manifestacions no han passat desapercebudes per a la Guàrdia Civil. Davant dels fets, Taibo es considera perjudicada per l’arbitrarietat de la Guàrdia Civil i denuncia que s’estan vulnerant els seus drets fonamentals.