Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Una gallina de la UdG espanta l’exèrcit espanyol de la base militar de Sant Climent Sescebes

La gallina ha aparegut lligada i equipada amb una càmera i sensors enmig d’un camp de maniobres de la base militar

Redacció 06/10/2022
Primer pla d'un grup de gallines en una explotació avícola. (Horitzontal) Data de publicació: dimecres 03 de maig del 2017, 18:51 Autor: Cedida per l'IRTA a l'ACN

Ensurt a la zona de maniobres de la base militar de l’exèrcit espanyol de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), quan una gallina equipada amb una càmera ha irromput a les instal·lacions. L’aparició de l’animal, que realment formava part d’un estudi científic de la Universitat de Girona (UdG), ha alterat els militars que es trobaven a la base, els quals han alertat els Mossos d’Esquadra perquè inspeccionessin l’incident. Tot plegat ha quedat en una anècdota, però que ha fet viure verdaders moments d’incertesa tant a la policia catalana com als militars espanyols.

La gallina ha aparegut lligada i equipada amb una càmera i sensors enmig d’un camp de maniobres de la base militar, segons ha pogut saber l’ACN, la tarda d’aquest dijous. Com que no es movia i duia objectes sospitosos, els militars han alertat els Mossos d’Esquadra, els quals han desplaçat una patrulla de seguretat ciutadana fins al lloc dels fets per retirar la gallina.

Quan la policia encara treballava amb la gallina, ha aparegut un biòleg de la UdG, que ha explicat que l’animal formava part d’un estudi científic i que comptava amb la corresponent autorització per dur-lo a terme; l’estudi, tal com ha esbrinat l’ACN, era una investigació zoològica a la zona de l’Albera sobre l’àliga cuabarrada. Tanmateix, l’investigador desconeixia que havia deixat la gallina en una zona d’exclusió militar.

Finalment, i malgrat l’ensurt, tot ha quedat en una anècdota. Després que els agents realitzessin les diligències pertinents i el biòleg declarés a comissaria, l’investigador ha pogut recuperar l’au i els aparells electrònics.