Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Una associació ultraespanyolista pressiona els comerciants nord-catalans que venen ‘merchandising’ independentista

Està capitanejada per François Meylan, que ha acompanyat escamots de Cs a arrencar llaços grocs, ha assistit a actes de la ‘Unió de Mossos per la Constitució’ i -recentment- va intentar boicotejar un acte de l’ANC a Berna

Redacció 04/09/2019
François Meylan va ser identificat per la policia quan va intentar boicotejar l'acte de l'ANC a Berna/ Twitter @catalunya_d

L’associació espanyolista amb seu a Suïssa ‘Catalunya peuple d’Espagne’, capitanejada per l’ultradretà François Meylan, estaria pressionant els comerciants de la Catalunya Nord que venen ‘merchandising’ independentista perquè deixin de fer-ho. Ho ha denunciat la periodista a Perpinyà, Júlia Taurinyà, que ha assegurat que la seva germana, que ven productes dels Països Catalans i samarretes de l’ANC ha rebut un correu d’aquest col·lectiu que diu “lluitar contra el nacionalisme i el supremacisme a l’autonomia catalana i a Europa”. El motiu? “Demanda de cessament de comercialització de productes separatistes catalans” i de la samarreta de l’Assemblea per a la Diada d’enguany.

“Pensem que aquests productes no tenen res a fer a França”, diu el text de ‘Catalunya peuple d’Espagne’, que retreu a la comerciant donar un missatge de caràcter polític en relació a un “procés il·legal els instigadors” del qual han estat jutjats pel Tribunal Suprem espanyol. Segons el text, a més, ni el Govern francès ni la UE  donen suport a l’independentisme i sí al Gobierno d’Espanya, “que és una gran democràcia”. Tot un seguit de pressions que, segons diuen, ja haurien dut a terme amb la companyia ‘Leclerc’ per vendre ambientadors de cotxe amb l’estelada.

Segons ha denunciat Júlia Taurinyà, minuts després de rebre el correu, la pàgina de Facebook de la botiga de la seva germana, ‘Visca Perpinyà’, ha començat a rebre notes baixes i comentaris negatius “en castellà”. La periodista ha explicat també que el restaurant de Canet de Rosselló, ‘Vigatane’, va rebre un correu molt similar el passat 2 de setembre perquè fa servir l’estelada en un panell de publicitat a Perpinyà. “Animaré la germana perquè ho denuncïi, però està saturada de feina en ple Visa, i deu tenir altra cosa a fer, pobreta. I això si els gendarmes accepten la denúncia, eh”, ha conclòs Taurinyà sobre l’acció dels espanyolistes, que consideren que tant el lliure comerç com la llibertat d’expressió han de limitar-se en aquests casos.

François Meylan, amic íntim de l’ultraespanyolisme

El líder de ‘Catalunya peuple d’Espagne’, el militar i assessor financer suís, François Meylan, és amic íntim de l’ultranacionalisme espanyol més ranci. Entre altres coses, ha acompanyat escamots de ‘Ciudadanos’ a arrencar símbols republicans dels carrers de Catalunya, ha assistit a actes del col·lectiu ‘Unió de Mossos per la Constitució’ i -recentment- va intentar boicotejar un acte que l’ANC va fer a Berna (Suïssa) per reclamar la llibertat dels presos polítics i el dret a l’autodeterminació dels pobles.