Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Una associació d’escriptors espanyola s’enfronta al PEN

L’associació d’Escriptors d’España (ACE) ha lamentat aquest dimarts 22 de gener el “falsejament de la realitat” del PEN Internacional que criticava les restriccions de la llibertat d’expressió a l’Estat. Han afegit que al […]

Redacció 22/01/2019
Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a les portes de l'Audiència Nacional espanyola.

L’associació d’Escriptors d’España (ACE) ha lamentat aquest dimarts 22 de gener el “falsejament de la realitat” del PEN Internacional que criticava les restriccions de la llibertat d’expressió a l’Estat. Han afegit que al regne ibèric, no hi ha “escriptors ni periodistes presos per les seves idees”.

Per ACE, el manifest que va signar el PEN Internacional “reflecteix un profund desconeixement de la realitat espanyola”. D’aquesta manera qualifiquen de “desafortunada intervenció pública” l’acte en el qual es demanava la retirada de càrrecs i la llibertat de Cuixart i Sànchez protagonitzat per Jennifer Clement. 

L’associació d’escriptors conclou que no hi ha cap amenaça a la llibertat d’expressió, alhora que consideren el referèndum d’octubre de 2017 com a il·legal. Per últim carreguen contra el PEN Internacional per la seva falta de voluntat de contrastar les opinions sobre la qüestió catalana. En aquest sentit troben necessari la construcció d’un PEN Espanya que pugui evitar situacions de l’estil.