Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Una advocada dels acusats en l’Operació Judes: “És una operació d’estat que es tutela des de l’Audiència Nacional”

Montserrat Vinyets denuncia una operació que “actua de forma coordinada” i no dubta que “per poc que pugui, la fiscalia presentarà un escrit d’acusació”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 23/09/2020
Pla general de les sis persones que l'Audiència Nacional ha citat a declarar en el marc de l'operació Judes. Imatge del 22 de juny de 2020. (Horitzontal)

L’advocada de dos dels detinguts en la farsa de l’operació Judes per part de la Guàrdia Civil, Montserrat Vinyets ha assegurat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, que no deixa de ser una operació d’estat “que es tutel·la des de l’Audiència Nacional”: “Hem de revertir aquesta operació que actúa de forma coordinada, perquè objectivament hi ha pocs indicis de delicte”.

D’altra banda, un dels encausats, Xevi Buigas, segueix convençut que les acusacions per terrorisme “se’n van de mare”: “nosaltres sempre hem dit que el que volem és defensar les nostres institucions”, ha declarat a la mateixa entrevista. Buigas també assegura que la seva advocada “li va rebatre tot al fiscal”, però que això no va impedir que passés 90 dies a la presó en un règim més dur que l’habitual.

Vinyets també ha insistit que el cas encara no està tancat, perquè la Guàrdia Civil encara no ha presentat un informe definitu sobre els suposats explosius, però no se’n refia encara que els agents no tinguin proves: “Partim de la idea que, per poc que pugui, la fiscalia presentarà un escrit d’acusació on veurem si encara continua parlant dels delictes que ve repetint”. Tot plegat, fa olor de socarrim per l’advocada, que veu molt oportú que hi hagi tantes acusacions populars per una sola causa: “Totes actuen sota una única direcció perquè la causa sigui més àgil”, referint-se a acusacions com la de Vox, associacions de Guàrdies Civils o funcionaris.