Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Un tinent coronel de l’exèrcit espanyol demana una “solució armada” per a Catalunya

El tinent coronel a la reserva Enrique Arias Segura demana en un article al diari ultra ‘Alerta Digital’ una intervenció militar a Catalunya. Parla de “violència legítima” com a “única sortida” i […]

Redacció
Redacció 01/09/2018
Un grup de soldats espanyols, en una imatge d'arxiu

El tinent coronel a la reserva Enrique Arias Segura demana en un article al diari ultra ‘Alerta Digital’ una intervenció militar a Catalunya. Parla de “violència legítima” com a “única sortida” i assegura que l’Estat “té l’obligació d’aplicar-la” “abans, durant o després de l’esclat real del conflicte civil”.

En aquest sentit, es refereix a una “solució armada” per aplicar “amb tota la seva contundència” a les “societats” basques i catalana. Sembla que el el text va dirigit al president del govern espanyol, però el militar -que lloa Francisco Franco com el “Generalísimo”- no ha volgut aclarir-ho.

Segons ha informat ‘Eldiario.es’, el Ministeri de Defensa hauria obert una investigació al militar per aquest escrit i, en funció de la seva situació administrativa a l’exèrcit,  podria ser sancionat per no respectar la neutralitat política.