Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Un sindicat de la policia espanyola demana que s’acusi de terrorisme els detinguts a Catalunya

31 dels 133 detinguts en el marc de les protestes per la sentència del procés han acabat empresonats de forma preventiva

Avatar
Agències 23/10/2019
Manifestants amb els braços alçats abans que la policia espanyola inicï les primeres càrregues el 19 d'octubre

El sindicat policial SUP ha demanat a la fiscal general de l’Estat, María José Segarra Crespo, que acusi de terrorisme els detinguts a Catalunya. En una carta que ha fet arribar el sindicat a la fiscal es demana a les fiscalies territorials de Catalunya que “instin mesures provisionals d’ingrés a la presó pels detinguts en els disturbis, pel perill de reiteració del delicte”. També reclamen que la fiscalia de l’Audiència Nacional estudiï tots els atestats “per formular una acusació per terrorisme contra els qui hagin pogut dirigir i coordinar aquestes guerrilles urbanes que han provocat que 134 policies nacionals hagin de ser atesos per diverses lesions”.

El text explica que “el que ha passat després de la publicació de la sentència del judici del procés no és un simple problema d’ordre públic” sinó que “ens trobem davant d’incidents planificats, coordinats i que volen matar a un agent per l’extrema violència que apliquen els seus autors”. Segons el text, “ens trobem més a prop d’un moviment insurreccional que vol segregar una part de l’Estat amb tàctiques terroristes, que de fets espontanis i aleatoris”.

31 empresonats de forma preventiva 

31 dels 133 detinguts que han passat a disposició judicial entre el 14 i el 22 d’octubre en el marc de les protestes per la sentència del procés han acabat empresonats de forma preventiva, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC): 16 a Barcelona, 1 de Badalona, 1 de Mataró, 6 de Girona, 5 de Lleida i 2 a Tarragona. A més, hi ha un menor en internament semiobert a Lleida. Els altres 14 menors detinguts (cinc lleidatans) estan en llibertat vigilada. Els delictes que s’atribueixen als detinguts són els de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat, resistència, lesions i danys, entre altres. Apart d’aquests procediments, els jutjats de Manresa i de Reus tenen diligències obertes sense detinguts, a l’espera de rebre atestat dels Mossos d’Esquadra i citar les persones investigades.

Relacionats