Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Un sagristà mort i 4 ferits en un atac a esglésies d’Algesires (Cadis) que s’investiga com un atemptat gihadista

La policia espanyola feia 4 dies que vigilava l’autor dels fets, un jove de 25 anys de nacionalitat marroquina pendent de ser expulsat d’Espanya

Maria Garcia 26/01/2023
L'autor de l'atemptat terrorista a Algesires va passejar per la ciutat amb el matxet. Foto: Twitter

L’Audiència Nacional confirma que investiga com a atemptat gihadista l’atac que va produir-se el vespre del passat dimecres, 25 de gener, a dues esglésies d’Algesires (Cadis), que va deixar un sagristà mort i 4 ferits, un d’ells un mossèn que es troba estable després d’haver requerit una intervenció quirúrgica. L’autor dels fets, un jove de 25 anys de nacionalitat marroquina, ha estat detingut.

El presumpte terrorista, armat amb un matxet, va dirigir-se a la capella de San Isidro, situada en un popular i cèntric barri de la ciutat, on va discutir amb un dels mossens, a qui va apunyalar. A continuació va anar fins a l’església de la Verge de la Palma, la més gran d’Algesires, i va assassinar-ne el sagristà. Després va fugir, però en mig de la fugida va agenollar-se a terra per posar-se a resar, segons confirmen diversos mitjans.

El diari El Mundo ha avançat que la policia espanyola el vigilava des de feia pocs dies; malgrat no tenir antecedents delictius, el noi, que havia arribat l’estiu de 2022 a Espanya, no comptava amb la documentació reglamentària i estava pendent de ser expulsat al Marroc. Segons el mateix mitjà, la seva actitud era sospitosa i molt esquiva, i en viure en un barri conflictiu, la policia va intensificar en els darrers dies la vigilància al jove, sense haver pogut evitar el terrible atemptat.