Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Un professor valencià es querella contra el mitjà d’extrema dreta ‘Mediterráneo Digital’ per instigar una campanya d’assetjament contra ell

Cuerda, que havia estat lligat al PSPV i a la UGT, va ser assenyalat públicament per l'extrema dreta i calumniat amb notícies falses que difonia 'Mediterráneo Digital'

|

- Publicitat -

El mitjà d’extrema dreta ‘Mediterráneo Digital’, conegut entre l’espanyolisme per les múltiples campanyes d’assetjament i d’odi que ha instigat, així com les notícies falses que ha difós, s’enfronta a ser condemnat per un delicte de coaccions arran de la querella que un professor valencià d’Història ha interposat contra el pseudomitjà.

Publicitat

El professor, Kilian Cuerda, va ser víctima d’una campanya d’assetjament de l’espanyolisme perpetrada a través de les notícies falses que ‘Mediterráneo Digital’ difonia contra la seva persona. Cuerda, que havia estat lligat al PSPV i a la UGT, va ser assenyalat públicament per l’extrema dreta, que l’acusava d'” impartir lliçons exclusivament en valencià i d’adoctrinar en base a la seva ideologia antifeixista”, segons informa el Diari La Veu, així com de “negar-se a parlar en espanyol”, o d’haver tingut problemes amb els alumnes, entre altres. El mitjà assegurava que perseguiria Cuerda a través de la via penal, querellant-se contra ell per delictes d’injúries i calúmnies.

Cuerda, tanmateix, va respondre plantant cara a les difamacions i a l’odi de l’extrema dreta presentant una denúncia contra el mitjà, acusant-lo d’haver difós notícies falses sobre la seva persona amb l’única finalitat d’injuriar-lo. El jutjat número 12 de València ha admès a tràmit la querella del professor, de manera que el mitjà s’enfronta a ser condemnat per un presumpte delicte de calúmnies. A més a més, l’acció de Cuerda també ha comportat que el 100% dels anunciants del mitjà retiressin la seva publicitat arran de la campanya “No finances l’odi”, impulsada per l’associació cultural És País Valencià.

Et pot interessar  Vox no dissimula i es fa la foto de campanya a Elx davant un monument franquista
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió