Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024
Edició 2157

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 21 de juny del 2024

Un periodista testimoni dels fets assegura que els agressors de la periodista de T5 eren “infiltrats”

|

- Publicitat -

El periodista Carles B. Gorbs, administrador i gerent de GORBS comunicació (una agència que ha cobert el procés des del 2009) ha enviat una nota de premsa on assegura que els agressors de la periodista de Telecinco Laila Jiménez durant la manifestació pel segon aniversari de l’1-O eren “infiltrats”. Gorbs va ser testimoni directe dels fets, juntament amb la fotògrafa Dolors Gibert: “Vàrem veure com uns individus, per la seva estètica, actitud, crits, nerviosisme… alhora que insultaven a la periodista de Telecinco estaven provocant a diversos manifestants a agredir-la. Ens vàrem apropar a un d’aquests individus i li vam fer saber que sabíem que era un infiltrat. Creiem que l’experiència després de tants anys ens ha servit per saber diferenciar un simple i normal manifestant a un ‘provocador'”, apunta, per explicar que “la resposta va ser una empenta i sortir, amb actitud agressiva, cap a la periodista”.

Publicitat

“Mentrestant, una altra infiltrada llençava pel cap de Laila Jiménez un líquid que segons sembla ser era vodka. El primer individu va protegir a l’agressora donant cops i empentes a tort i a dret. Va ser llavors quan la gent, la mateixa gent que cridava ‘premsa espanyola manipuladora’ va fer, amb el nostre ajut, un passadís perquè els professionals de Telecinco poguessin marxar tranquil·lament i, alhora, al crit d’infiltrats… treien i expulsaven a dues o tres persones que l’únic que volien era crear el clima que, posteriorment, la gran majoria o totalitat de mitjans van recollir i informar: violència i agressivitat per part de manifestants independentistes”, assegura. I afegeix: “Així doncs, la mateixa gent que segons o minuts abans feia saber a Telecinco la seva disconformitat per les seves informacions van ser, després, els que van protegir a aquests professionals i expulsar als provocadors”.

Demana investigar

Per tot això, i davant “la reacció de diversos col·lectius periodístics, així com, sobretot, de diversos mitjans de comunicació”, Carles B. Gorbs ha demanat investigar “qui són i per a qui treballen aquests provocadors, camuflats i infiltrats que actuen en quasi totes les manifestacions per provocar, entre altres aspectes, l’assetjament violent a la premsa espanyola i rebentar manifestacions pacífiques i no violentes”. Segons el periodista, si això no es fa “estarem enriquint els interessos polítics i ideològics de determinats mitjans de comunicació que amb les seves informacions intenten alterar i desvirtuar el tarannà del tot pacífic del moviment independentista català”.  “Treballem per qui treballem, cal descobrir qui són aquests provocadors pel propi bé de la nostra professió i, en general, dels propis valors democràtics”, conclou.

I ha volgut insistir en el seu rebuig a qualsevol mena d’agressions; així com la “total solidaritat i suport amb els companys i companyes afectats/des i reivindicar el dret a informar i a la lliure llibertat d’expressió”. “Volem separar els que són lemes que criden els manifestants davant mitjans de comunicació i els cops, assetjaments i/o agressions físiques que puguin rebre els professionals de la informació”, aclareix, per a demanar -a més- que també es tinguin en compte “les agressions patides al final de les manifestacions espanyolistes en les quals, segons entenem, han estat més nombroses i violentes que les suposadament exercides per les manifestacions independentistes”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut