Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Un membre de Vox va deixar amb un 20% de discapacitat un home al qual va apallissar quan pertanyia a un grup neonazi

El membre de Vox a Toledo, José Ignacio Vega Peinado, va pertànyer a un perillós grup neonazi dels anys 90 anomenat Acción Radical. Segons ha avançat La Marea, qui era […]

Redacció
Redacció 25/03/2019
José Ignacio Vega Peinado posa somrient al costat del secretari general de VOX, Javier Ortega Smith

El membre de Vox a Toledo, José Ignacio Vega Peinado, va pertànyer a un perillós grup neonazi dels anys 90 anomenat Acción Radical. Segons ha avançat La Marea, qui era conegut també com El Toro, va ser condemnat a quatre anys de presó el 1995 per haver estat l’autor directe d’una brutal agressió a un professor de la Universitat de València. El 1992, aquest home va intentar defensar una altra de les víctimes de Vega Peinado (que -juntament amb un altre neonazi- pegava un jove al davant d’un bar a València), però l’actual membre de la formació de Santiago Abascal va reaccionar apallissant-lo amb les seves botes militars reforçades, ja que aleshores era integrant de l’exèrcit espanyol.

Quan el company de Vega Peinado va veure que l’agressió podria haver acabat amb la vida del professor, el va frenar i ambdós van fugir. El resultat va ser una fractura de turmell i una fortíssima contusió cranial que va provocar un ingrés hospitalari de dues setmanes, una operació i un període de rehabilitació de 413 dies que va acabar amb una discapacitat reconeguda del 20%. De fet, l’home encara coixeja.

Entregat per la Interpol

Vega Peinado també va propinar una pallissa amb altres membres de Acción Radical a un jove que va estar 547 dies ingressat per cops al cap i que mai es va recuperar de les ferides, quedant amb paràlisi en el costat dret, dificultat en la parla i epilèpsia. Jose Ignacio Vega va fugir a Londres  abans de la publicació de la sentència condemnatòria, des d’on va ser lliurat per la Interpol a les autoritats espanyoles i va ingressar a la presó valenciana de Picassent, on va complir més d’un any de presó de la condemna total. D’altra banda, va ser jutjat per associació il·lícita per forma part del grup neonazi i per haver participat en una pallissa contra diversos membres d’una família d’ètnia gitana. El membre de Vox va ser també cantant d’un grup de rock nazi amb lletres -entre altres coses- antisemites.

Després que La Marea hagi publicat aquesta informació, Vox s’ha justificat en un comunicat dient que José Ignacio Vega Peinado “no té cap càrrec dins de l’estructura del partit a Toledo”. Vega Peinado, que també va ser candidat del grup d’extrema dreta España 2000 el 2015, participa ara en els actes ordinaris de VOX a Toledo i en reunions amb membres del teixit empresarial toledà en representació de la formació ultranacionalista espanyola.

El portaveu de la Fundació Francisco Franco, un dels finançadors de Vox

Avui mateix, la Cadena SER també ha publicat que, en una conversa entre Carlos Portomeñe, expresident de Vox a Lleó, i el seu secretari general provincial, José Carlos Rúa, es parla sobre les contribucions econòmiques de Jaime Alonso, portaveu i patró de la Fundació Francisco Franco, al partit de Santiago Abascal.

Relacionats