Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Un legionari condemnat per una agressió homòfoba: “Us haurien de matar a tots, sou la vergonya del país”

L’agressor, ja exmembre de la Legió Espanyola, ha rebut una sanció ridícula i ni tan sols ha admès els fets

Carme Garau 13/06/2022
June 27, 2020; Barcelona, - On the Gay Pride Day, more than 500 people protested today in the center of Barcelona to fight for their rights as a LGTBI collective

“Puto marieta, us haurien de matar a tots, no sou homes. Sou la vergonya d’aquest país, soc legionari i quan us vegi pel carrer us mataré”. Aquestes són les barbaritats que va proferir un exlegionari amb diversos antecedents penals a una parella homosexual en plena terrassa d’un bar a Móstoles (Madrid), segons explica eldiario.es. Tot plegat, es pot resumir com un delicte d’odi que evidencia la ideologia reaccionaria que campa per la Legió Espanyola.

L’agressor va increpar-los verbalment sense cap motiu, fins al punt d’escopir una de les víctimes i amenaçar-los de pegar-los un tret i penjar-los. Els amos del local van trucar a la Policia i, en arribar, l’acusat es va encarar amb els agents dient que “si anaven a defensar a uns marietes és que no eren policies”. Segons els testimonis, se’l van emportar detingut a la força mentre repetia que era legionari.

A més, durant el judici, l’autor ha tingut la covardia de negar els fets i excusar-se dient que no veia normal “fer manetes en públic” i que estava borratxo. Uns arguments del tots invàlids i que en cap cas justifiquen els fets d’extrema gravetat.

La condemna és ridícula: 6 mesos de presó per un delicte d’odi, un delicte “lleu” d’amenaces i un altre de desobediència “greu” contra els agents de la Policia Nacional que van acudir al lloc de l’agressió. Les multes són de 1.080 euros, 180 euros i 2.166 euros, respectivament.

La sentència, que no ha estat recorreguda davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid i ja és ferma, també li prohibeix aproximar-se a menys de mig quilòmetre de les víctimes i l’inhabilita per a treballar a l’educació durant tres anys i mig.