Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Un legionari condemnat per una agressió homòfoba: “Us haurien de matar a tots, sou la vergonya del país”

|

- Publicitat -

“Puto marieta, us haurien de matar a tots, no sou homes. Sou la vergonya d’aquest país, soc legionari i quan us vegi pel carrer us mataré”. Aquestes són les barbaritats que va proferir un exlegionari amb diversos antecedents penals a una parella homosexual en plena terrassa d’un bar a Móstoles (Madrid), segons explica eldiario.es. Tot plegat, es pot resumir com un delicte d’odi que evidencia la ideologia reaccionaria que campa per la Legió Espanyola.

Publicitat

L’agressor va increpar-los verbalment sense cap motiu, fins al punt d’escopir una de les víctimes i amenaçar-los de pegar-los un tret i penjar-los. Els amos del local van trucar a la Policia i, en arribar, l’acusat es va encarar amb els agents dient que “si anaven a defensar a uns marietes és que no eren policies”. Segons els testimonis, se’l van emportar detingut a la força mentre repetia que era legionari.

A més, durant el judici, l’autor ha tingut la covardia de negar els fets i excusar-se dient que no veia normal “fer manetes en públic” i que estava borratxo. Uns arguments del tots invàlids i que en cap cas justifiquen els fets d’extrema gravetat.

La condemna és ridícula: 6 mesos de presó per un delicte d’odi, un delicte “lleu” d’amenaces i un altre de desobediència “greu” contra els agents de la Policia Nacional que van acudir al lloc de l’agressió. Les multes són de 1.080 euros, 180 euros i 2.166 euros, respectivament.

La sentència, que no ha estat recorreguda davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid i ja és ferma, també li prohibeix aproximar-se a menys de mig quilòmetre de les víctimes i l’inhabilita per a treballar a l’educació durant tres anys i mig.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió