Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Un jutjat de Palerm envia Salvini a judici per no haver permès desembarcar 147 migrants de l’Open Arms durant 19 dies

|

- Publicitat -

L’exvicepresident d’Itàlia Matteo Salvini anirà a judici. Segons han informat diversos mitjans italians i ha confirmat el mateix Salvini a les xarxes socials, un jutjat de Palerm ha decidit aquest dissabte processar-lo per desobediència als seus deures i per presumpte segrest, per no haver permès a 147 migrants del vaixell Open Arms desembarcar durant 19 dies. El tribunal sicilià ha fixat per al 15 de setembre el judici dels fets, que van passar el 2019, qual el líder de la Lliga Nord era ministre d’Interior del govern del país. Salvini ha assegurat que entoma el procés amb el “cap ben alt” i ha afegit: “Vaig a judici per defensar el meu país”.

Publicitat

El fundador de l’ONG Open Arms, Òscar Camps, ha celebrat a Twitter que “el temps posa tothom al seu lloc” i ha demanat que el processament del líder ultra “sigui l’oportunitat per jutjar un fragment de la història europea i per tornar a posar al centre la protecció de la vida humana al mar i la dignitat de les persones”.

 

Des de l’Ajuntament de Barcelona també s’han congratulat per la decisió de la justícia italiana. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha felicitat “l’enorme feina” de l’ONG i ha garantit que el consistori “serà a la sala reclamant la reparació de tot el mal causat a la ciutat i als drets humans”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió